Exoquad!

Fremtidens løsning for inklusjonsevne, autonomi og  livskvalitet

Written by
Sigurd Groven

Forfatteren av bloggen om elektriske rullestoler utendørs, Sigurd Groven, som deler innsikt og veiledning for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Hvorfor Exoquad? 

Med stadig økende fokus på inkludering og økt mobilitet fortsetter teknologiske fremskritt å skape nye muligheter for personer med nedsattfunksjonsevne. Vi tør påstå at Exoquaden representerer noe vesentlig nytt og banebrytende i kategorien terrenggående mobilitetshjelpemidler! Ved hjelp av sin enorme kraft og fremkommelighets-evne, baner den vei for et liv med langt færre begrensninger enn før. Den gir mennesker med bevegelseshemninger et helt nytt utgangspunkt for å komme seg til steder man vanligvis ikke kan nå med tradisjonelle el-rullestoler. I denne artikkelen skal vi utforske mer rundt hvilken verdi Exoquaden tilfører personer med redusert gangfunksjon. Vi vil også ta en nærmere titt på hvordan den står seg mot konvensjonelle elektriske rullestoler og andre terrenggående kjøretøy.

Forfatteren av bloggen om elektriske rullestoler utendørs, Sigurd Groven, som deler innsikt og veiledning for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Banebrytende terreng-egenskaper

Vi kan med en gang si at Exoquaden skiller seg vesentlig fra typiske elektriske rullestoler; Exoquad gir brukerne mulighet til å navigere gjennom krevende og bratt terreng året rundt, hvilket er helt unikt i denne kategorien. Spesielt når man ser på graden av fremkommelighet. I motsetning til tradisjonelle elektriske rullestoler, vil Exoquadens unike design tillate brukerne å erobre svært bratte skråninger og steinete terreng. Der andre kjøretøy velter eller må gi opp vil Exoquaden i de aller fleste tilfeller ta seg forbi disse hindringene. Om det ikke går med Exoquaden vil det heller ikke gå med noen andre produkter i markedet. Det garanterer vi! For våre kunder betyr det at man vil oppleve et nytt nivå av uavhengighet og langt større interaksjon med miljøet en det som tidligere var ansett som mulig. Produktet vil således være livsendrende og bidra til en langt større grad av av autonomi og personlig frihet enn det man kan oppnå ved hjelp av mer tradisjonelle løsninger i dagens marked.

Mestring i terreng

Den robuste uavhengige fjæringen er på hele 200mm vandringsvei og sørger for at du kan sitte i Exoquden hele dagen uten ubehag. Den myke, komfortable fjæringen kan bidra til å redusere spasmer og nervesmerter for de som sliter med disse tilstandene. Noe som betyr at du kan sitte i Exoquaden i lange strekk uten å oppleve ubehag. De store fatbike-dekkene er også en viktig ingrediens med hensyn til ekstra demping. De bidrar også til den enorme traksjonen og kjørekomforten du vil oppleve når du sitter i maskinen. Bruksområdet er stort og Exoquaden  kan fint brukes som en strandrullestol feks, eller benyttes til å gå tur med hunden.  Summen av disse egenskapene gjør  Exoquaden til en ekte game-changer for de som søker en eventyrlysten og aktiv livsstil.   Stor akselavstand både i lengderetningen og sideveis bidrar til en helt unik tippesikkerhet som ingen andre kan matche . Hvis du likevel skulle klare å velte, vil den solide veltebøylen og maskinens lette vekt redusere risikoen for skade på brukeren sammenlignet med en ATV eller andre terrengrullestoler (som vanligvis har minst dobbelt så høy totalvekt) Det er også enkelt å vippe tilbake på alle fire hjul etter en eventuell velt sammenlignet med andre motoriserte kjøretøyer som en El-rullestol, ATV eller UTV.

.

Frihet og allsidighet

Sammenlignet med alternative løsninger gir Exoquaden en uovertruffen fleksibilitet og bevegelsesfrihet. Man kan enkelt hekte rullestolen på baksiden av veltebøylen, noe som er svært nyttig i ulike situasjoner der du for eksempel trenger å gå ut av Exoquaden og komme deg over i rullestolen. Dette vil du få bruk for når du skal besøke en venn eller trenger å komme deg inn i en butikk for å handle osv. Exoquaden er relativt kompakt og veier kun 90 kilo. Den måler 167 cm i lengde, 90 cm i bredden og 85 cm i høyden. Dette betyr at den er praktisk å transportere og lett å flytte rundt på når du ikke sitter i den. Exoquaden kan skreddersys til personer med redusert håndfunksjon som tetraplegikere eller de som lider av hjerneslag, multippel sklerose eller andre nevromuskulære tilstander knyttet til redusert grepsstyrke. Vi tilbyr også forflytningsbrett for de som har vanskeligheter med å forflytning, og bagasjeholder for frakt av utstyr og opp-pakning du evt måtte ha med når du skal på camping, fiske eller jakt. Annet tilleggsutstyr som tilbys er snøplog og tilhenger for å dra tunge laster når du bruker den til praktiske formål i hverdagen eller når du skal flytte et dyrekadaver for eksempel under jakt. Den kan også utstyres med våpenhylster og annlegg for sikte om den skal brukes til jakt.

Tilkoblinger og smarte funksjoner

Exoquad er mer enn et mobilitetshjelpemididel; den har flere verdifulle smart-løsninger for en unik brukeropplevelse! Ved hjelp av moderne  teknologi, kan den blant annet integreres med mobilapper for å gi brukeren sanntidsdata om batteriprosent og helsestatus på battericellene. Denne tilkoblingen forbedrer ikke bare brukeropplevelsen, men gir også trygghet som igjen bidrar til å sikre en sømløs og sikker turopplevelse. Batteripakken kan også kobles til en 220 volts omformer dersom du skulle ha behov for å drive andre enheter som en TV eller en kaffemaskin etc. Dette kan være spesielt nyttig for de som har hytter uten strøm for eksempel. På styret er det en USB-uttak for lading av telefonen, noe som nesten er et must når du skal på lange turer og kanskje campe ute en dag eller to!

Familie og venner

Exoquaden er livsendrende for våre kunder! Samtidig vil den være vel så viktig for familie og venner til den som er eier av en Exoquad. Dens evne til å navigere i på ulike underlag i et bredt spekter av miljøer bryter ned mange av de barrierene som gjerne oppstår i forbindelse med utendørs aktiviteter i krevende terreng. En nyvunnet følelse av normalitet og et trygt grunnlag for å dele gode opplevelser sammen, bidrar til å skape sterkere bånd og mange verdifulle opplevelser for alle involverte. Exoquad-eiere rapporterer ofte om en «dag og natt forskjell» i opplevd livskvalitet etter å ha mottatt sin Exoquad. Den vil garantert bringe en ny dimensjon til livet ditt! Å dele de spesielle øyeblikkene sammen med dine nærmeste i naturen, oppleves som svært verdifullt og viktig for oss alle! Kanskje i enda større grad for mennesker med nedsatt funksjonsevne, ettersom slike opplevelser tradisjonelt sett har vært utenfor rekkevidde inntil nå.

Kundeuttalelse:

Vi drar som familie sammen til Spania hvert år. For to år siden var vi i Barcelona og jeg hadde da bare med meg en manuell rullestol. I år tok jeg med meg Exoquaden min. Det medførte at årets ferie ble fylt med fantastiske inntrykk og mye spenning. Exoquaden la til rette for at vi kunne utforske de fantastiske fjellområdene rundt Barcelona sammen. Kona mi og barna våre syklet eller gikk til fots, mens jeg fikk være med i Exoquaden. I motsetning til året før, slapp jeg denne gang å sitte igjen på hotellet mens familien var på tur! Dette betyr utrolig mye for hele familien og gir oss et helt nytt utgangspunkt for å kunne gjøre ting som ellers er for vanskelig rent praktisk! Det er en betydelig investering, men det er verdt hver en krone når man ser hvilken verdi den tilfører hele familien!

The Future of Mobility

Ring oss i dag eller sjekk nettsiden vår for priser og mer informasjon om hvordan du bestiller, leveringstider og andre spørsmål du måtte ha. Vi avtaler gjerne en demokjøring hjemme hos deg. Exoquaden må rett og slett oppleves! Det er først da man virkelig forstår hva det er som gjør den så unik!

Experience the joy of being outdoors again with the Exoquad! In this video, we see a person reliving the freedom and joy of being outdoors, thanks to the groundbreaking technology and comfort of Exotek. This wheelchair not only provides freedom of movement, but also a new hope and opportunity for many people with disabilities.